Lokalne Atrakcje Kulinarne – LGD Ziemi Siedleckiej
Tytuł: Lokalne Atrakcje Kulinarne LGD Ziemi Siedleckiej
Autor: Andrzej Ilczuk
Nazwa audycji: Wywiady
Data emisji: 27-11-2023
Kotlety z chleba, jasionkowa jucha, kisiel z owsa. To nazwy tradycyjnych potraw przygotowywanych w regionie siedleckim.
Kulturę i tradycję kulinarną regionu przypomina oraz promuje Lokalna Grupa Działania Ziemi Siedleckiej, realizując projekt współpracy „Lokalne Atrakcje Kulinarne”. W jego ramach odbył się m.in. konkurs „Smaki Ziemi Siedleckiej”. Jednym z celów tego projektu jest też pokazanie możliwości, jakie daje turystyka kulinarna. Na stronie LGD Ziemi Siedleckiej znajdziemy zaś informacje o wytwórcach regionalnych przysmaków, którzy skorzystali ze wsparcia na rozruch biznesu.
LGD Ziemi Siedleckiej przy realizacji projektu ,,Lokalne Atrakcje Kulinarne” z LGD Razem dla Radomki i Laboreckém občianskem združeniem Nová Alternatíva z Miedzilaborców na Słowacji.
O projekcie ,,Lokalne Atrakcje Kulinarne” usłyszymy w audycjach Andrzeja Ilczuka przygotowanych we współpracy z LGD Ziemi Siedleckiej.
Autorzy
Andrzej Ilczuk
Dziennikarz