Rozmowa z historykiem i dziennikarzem Pawłem Modelskim, kuratorem III Festiwalu „W Zamkowej Kuchni na Szlaku Książąt Mazowieckich” w Liwie.
fot. Mikołaj Kasprowicz
Wywiad, Agnieszka Osmólska-Ilczuk, 29 czerwca
fot. Mikołaj Kasprowicz
Autor: Agnieszka Osmólska – Ilczuk
Nazwa audycji: Wywiady, Kultura na Fali
Data emisji: 29-06-2024
30 czerwca na Zamku w Liwie odbędzie się trzecia edycja kulinarnego festiwalu „W Zamkowej Kuchni na Szlaku Książąt Mazowieckich”. Tym razem zaprezentowane zostaną związki, jakie zachodzą pomiędzy tradycjami kulinarnymi Polski, Litwy i Włoch. Okazją do przyjrzenia się kuchni historycznej i współczesnej tych krajów jest m.in. 530. rocznica urodzin królowej Bony, przez wiele lat silnie związanej z liwskim zamkiem oraz 20. rocznica wejścia Polski i Litwy do Unii Europejskiej.
Łukasz Modelski zdradzi m.in. jakie potrawy powstaną w tym roku podczas wspólnego gotowania na Zamku w Liwie, przedstawi bliżej festiwalowych gości oraz tematykę spotkań, które przez cały dzień będą odbywały się na festiwalowej scenie
Autorzy
Agnieszka Osmólska-Ilczuk
* Wydawca
PRZYSTANKU PODLASIE
* Wydawca magazynu KULTURA NA FALI
* Prezenter KONCERTU ŻYCZEŃ
* Autorka i prowadząca audycję
EXLIBRIS - audycja o książkach