Rozmowa z historykiem i dziennikarzem Pawłem Modelskim, kuratorem III Festiwalu „W Zamkowej Kuchni na Szlaku Książąt Mazowieckich” w Liwie.

    fot. Mikołaj Kasprowicz

Wywiad, Agnieszka Osmólska-Ilczuk, 29 czerwca

fot. Mikołaj Kasprowicz

Autor: Agnieszka Osmólska – Ilczuk

Nazwa audycji: Wywiady, Kultura na Fali
Data emisji: 29-06-2024

30 czerwca na Zamku w Liwie odbędzie się trzecia edycja kulinarnego festiwalu „W Zamkowej Kuchni na Szlaku Książąt Mazowieckich”. Tym razem zaprezentowane zostaną związki, jakie zachodzą pomiędzy tradycjami kulinarnymi Polski, Litwy i Włoch. Okazją do przyjrzenia się kuchni historycznej i współczesnej tych krajów jest m.in. 530. rocznica urodzin królowej Bony, przez wiele lat silnie związanej z liwskim zamkiem oraz 20. rocznica wejścia Polski i Litwy do Unii Europejskiej.

Łukasz Modelski zdradzi m.in. jakie potrawy powstaną w tym roku podczas wspólnego gotowania na Zamku w Liwie, przedstawi bliżej festiwalowych gości oraz tematykę spotkań, które przez cały dzień będą odbywały się na festiwalowej scenie

(Visited 23 times, 2 visits today)

Autorzy

Agnieszka Osmólska-Ilczuk

* Wydawca
PRZYSTANKU PODLASIE
* Wydawca magazynu KULTURA NA FALI
* Prezenter KONCERTU ŻYCZEŃ
* Autorka i prowadząca audycję
EXLIBRIS - audycja o książkach

Agnieszka Osmólska-Ilczuk

* Wydawca PRZYSTANKU PODLASIE * Wydawca magazynu KULTURA NA FALI * Prezenter KONCERTU ŻYCZEŃ * Autorka i prowadząca audycję EXLIBRIS - audycja o książkach

Możesz również polubić…

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.